Picture your Future. Save for it by earning 1.5% on a 1-year Term Deposit Account! Learn more.

Hoe beveiligen digitale portemonnees uw gegevens?

Bron: MeDirect.

Betalen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dankzij Google Pay en Apple Pay kan u in één beweging betalen, zonder een fysieke debetkaart bij te hebben. Maar hoe beveiligen deze digitale portefeuilles uw gegevens? En welke extra beveiligingsmaatregelen kan u zelf nemen? Ontdek het in ons artikel.

Kaartgegevens

Digitale portefeuilles gebruiken meerdere beveiligingsmaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan tokenisatie: deze techniek houdt in dat gevoelige kaartgegevens tijdens transacties vervangen worden door unieke identificatiecodes. Zo blijven uw kaartnummers veilig, zélfs als iemand een transactie zou proberen onderscheppen.

Aankopen

Een andere veiligheidsmaatregel van digitale portefeuilles? Dat is het gebruik van multifactor-authenticatie. Zo moeten gebruikers zowel een pincode als hun vingerafdruk of gezichtsherkenning gebruiken om transacties goed te keuren. Het voordeel: dit zorgt ervoor dat alleen u, als kaarthouder, de aankoop kan bevestigen.

Malware en hackers

Bovendien scheiden digitale portefeuilles uw betalingsinformatie van andere apps op uw apparaat. Dit helpt te voorkomen dat malware gevoelige informatie zou bereiken als het uw apparaat binnendringt. En dan is er nog versleuteling (encryptie): die schermt uw persoonlijke gegevens af van potentiële hackers.

Extra beveiliging met deze tips

Op zoek naar extra manieren om de beveiliging te versterken? Gebruik altijd sterke, unieke wachtwoorden voor uw wallet accounts en schakel multi-factorauthenticatie in om het risico op ongeautoriseerde toegang te verminderen. Beveilig uw mobiele apparaat ook zeker met een wachtwoord en overweeg extra beveiligingssoftware te installeren om malware en andere bedreigingen af te weren.

Ook waakzaamheid in openbare ruimtes is cruciaal. Vermijd onbeveiligde openbare wifi-netwerken bij het openen van uw digitale portemonnee. Deze kunnen namelijk hotspots zijn voor cybercriminelen die persoonlijke info willen bemachtigen. Controleer ook regelmatig uw bankrekeningen om ongebruikelijke activiteiten snel op te merken én snel te handelen.

Kortom: digitale portemonnees bieden een handige en veilige manier om uw financiën te managen. Sommige beveiligingsmechanismen zitten zelf al vervat in de digitale portefeuilles, andere maatregelen kunnen we dan weer zélf nemen om de beveiliging te maximaliseren. 

Op de hoogte blijven van onze laatste cybersecurity-tips?

Ontdek onze andere artikels: